Józsefvárosban külön frakciót alakít a DK és az MSZP

június 8., szerda 13:36
4

„Tegnap levélben tájékoztatta Józsefváros képviselő-testületét négy kerületi MSZP-s és egy DK-s képviselő, hogy új frakciót alapítanak. Párton kívüliként megértem és tiszteletben tartom az engem támogató pártoknak azt a törekvését, hogy megmutathassák önálló arcélüket a választóknak. Ugyanakkor valamennyi képviselőnk egy közös polgármesteri program megvalósítására kapott felhatalmazást 2019-ben, amely továbbra is kijelöli közös feladatainkat” – írja Facebookon Pikó András józsefvárosi polgármester.

Pikó szerint „nincs új helyzet addig”, amíg az őt támogató pártok „a választók akaratának megfelelően kitartanak a közös program mellett: a részvételiség, igazságosság, átláthatóság értékei mentén”. Úgy gondolja, céljuk továbbra is „az igazságos lakhatásért, a gyerekbarát Józsefvárosért, az élhető és klímabarát közterekért dolgozni”. Emiatt arra kéri az őt támogató pártok frakcióinak vezetőit, hogy „kezdjék meg az egyeztetéseket a frakciók jövőbeni együttműködésének technikai részleteiről”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt