Még mindig nem tudni, ki figyelte meg az érdi polgármester irodáját

bűnügy
június 8., 4:34
comments 2

„Amikor megtettem a feljelentést, másnap »megszállta« a megyei rendőr-főkapitányság a Városházát. Itt voltak egész délután, este nyolcig. Érzetre olyan volt, mint amikor az E.T.-ben megszállták a főszereplő kisfiú házát” - mondta a hvg.hu-nak Csőzik László, Érd polgármestere.

Az érdi polgármesteri irodában március végén találtak kamerát és mikrofont az egyik lámpában. Csőzik akkor azt mondta, semmit sem tudnak arról, ki és mikor végezhetett megfigyelést a városvezetés ellen.

„Én az a fajta ember vagyok, igyekszem úgy élni az életemet, hogy akár rejtett kamera is veheti, de azért rendkívül dermesztő és nyomasztó érzés” - mondta akkor a 444-nek.

photo_camera Csőzik László, Érd polgármestere

Most sem derült még ki, hogy kik lehetnek a kukkolók. A hvg.hu kérdésére azt mondta Csőzik, hogy a hatóságok vizsgálata tüzetes volt.

„Jött két technikai csapat is, az egyikben valószínűleg nemzetbiztonságiak lehettek. Nem tudjuk mi sem pontosan, mert mindenkivel mi sem találkozhattunk, sőt, két óra hosszára minket is »kizavartak« a második emeletről.”

Azóta sem kaptak különösebb tájékoztatást az ügyről, csupán annyit, hogy az ügyben maga a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat rendelt ki igazságügyi informatikai szakértőt a vizsgálat elvégzésére.

„Azóta nem jelentkeztek. Az, hogy ennyi energiát fektettek a dologba, azt jelzi, hogy komolyan vették és nem kételkedtek azt illetően, hogy ez egy működőképes és feltehetően működő – a kérdés, hogy mely időszakban működő – berendezés volt. A szakértő nyilvánvalóan azt nézi meg, hogy mikor működött, hogyan, milyen módon továbbította a jeleket és hova” – tette hozzá a polgármester.

Azt sem zárja ki, hogy a megfigyelőeszköz még a 2019 előtt hivatalban lévő fideszes városvezetés vélt belharcai során került az irodába.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt