Tizenheten meghaltak, amikor kisiklott egy vonat Iránban

külföld
2022 június 08., 07:49

Kisiklott egy vonat Iránban, a balesetben legkevesebb tizenhét ember meghalt és ötven megsérült, több sérült állapota válságos - írja az MTI az iráni állami televízió nyomán.

A baleset az ország keleti felében, Tabasztól ötven kilométerre, a várost az ország középső részén fekvő Jazddal összekötő vasútvonalon történt éjszaka. A mintegy 350 utast szállító vonat hét kocsija közül négy ugrott le a sínekről. Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet, ám az első beszámolók szerint a vonat munkagéppel ütközött.

Az iráni média idézte Ali Akbar Rahimit, Tabasz kormányzóját, aki elmondta, hogy a mentők kutatnak az esetleges további túlélők után a roncsok között. A mentők helikoptereket is bevetettek a mentéshez, mert közúton nehezen megközelíthető a helyszín, és fejletlen a távközlés a térségben.

A kisiklott vonat Jazd tartományban.
photo_camera A kisiklott vonat Jazd tartományban. Fotó: WANA NEWS AGENCY/via REUTERS

Több mint egy tucat ember szenvedett súlyos sérüléseket, néhányukat különböző kórházakba szállították - közölték a hatóságok. Az egyik utas azt mondta, a vonat hirtelen fékezett, majd teljesen lelassult a kisiklás előtt.

„Az utasok úgy pattogtak a kocsiban, mint a labdák a levegőben” - mondta a sérült utas.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.