Zelenszkij tanácsadója szerint Merkel taszította orosz energiafüggőségbe az EU-t

háború
2022 június 08., 19:36
comments 10

A volt német kancellár nem aratott nagy sikert az ukrán vezetés körében azzal az interjújával, amiben arról beszélt, nem volt benne naivitás azzal kapcsolatban, hogy meg lehet-e változtatni Vlagyimir Putyint a kereskedelemmel. Erre Volomidir Zelenszkij tanácsadója, Mihajlo Podoljak azzal reagált, hogy ha Angela Merkel mindig is tudta, hogy Oroszország háborúra készül, és Putyin célja az EU elpusztítása, akkor minek kellett megépíteniük közösen az Északi Áramlat 2 gázvezetéket, ami Ukrajna megkerülésével szállított volna gáz Németországba a Balti-tenger alatt. Podoljak azzal vádolta Merkelt, hogy az orosz olaj és gáz függőjévé tette az EU-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.