Putyin utazásain egy FSZB-ügynök állítólag begyűjti az összes kakáját és vizeletét, hogy semmi se szivároghasson ki

június 9., csütörtök 16:02
26

Vlagyimir Putyin orosz elnök külföldi útjain egy ezzel megbízott titkosügynök gyűjti össze a politikus minden kibocsátott salakanyagát – írja a Paris Match. A nagy presztízsű francia hírmagazin tudomása szerint ezzel az a céljuk, hogy a fogadó ország titkosszolgálatai ne szerezhessenek információkat az elnök betegségeiről.

A hasonló félelmek nem is annyira ritkák a nagypolitikában: idén februárban az éppen Putyinhoz látogató Macron francia elnök több oldalról megerősített hírek szerint megtagadta, hogy Covid-tesztet végezzenek rajta, attól tartva, hogy az oroszok megszerezhetik a DNS-mintáját.

A francia lap két konkrét Putyin-utazásról szerzett ilyen értelmű információt: amikor az orosz elnök 2017-ben Franciaországban, illetve amikor 2019 októberében Szaúd-Arábiában járt. Értesüléseik szerint a visszaszerzett anyagot mindkét esetben visszavitték Oroszországba, speciális bőröndbe csomagolva. A tároló zacskókat is speciálisan erre a különleges célra gyártották.

Arról sajnos nincsenek információik, hogy Putyin e célra magával vitt úti vécébe végzi-e a dolgát, vagy az aktuális szálláshelyének vécékagylójából nyerik-e vissza a visszanyerendőket kislapát, lepkeháló, lopótök vagy más eszközök segítségével.

A Baza nevű orosz oldal februárban írt arról, hogy a Putyin környezetében dolgozóknak állítólag rendszeresen kell székletmintát adniuk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt