40 év után került elő egy texasi családmészárlás túlélője

bűnügy
2022 június 10., 17:45

Negyven éve szörnyű tragédia rázta meg a Clouse családot. Egy fiatal házaspár, Tina Gail Linn Clouse és Harold Dean Clouse Jr. 1980-ban tűntek el, nem sokkal azután, hogy Texasba költöztek. A családtagjaik évtizedekig nem tudták, mi lett a szeretteikkel, mígnem 2021-ben sikerült azonosítani két, 40 évvel korábban megtalált holttestet - a fiatal pár maradványai voltak azok. A hatóságok szerint a nőt megfojtották, a férfit pedig halálra verték egy erdőben.

A Clouse-családnak volt egy, az eltűnés idején két éves lánya is, akinek a testét nem találták meg a szülei mellett. A texasi hatóságok most közölték, a jelenleg 42 éves Holly Clouse életben van, Oklahomában él, öt gyermek édesanyjaként.

photo_camera Holly Clouse felmutatja a meggyilkolt szüleivel készült gyerekkori fotóját. Fotó: National Center for Missing & Exploited Children

Brent Webster, Texas állam legfőbb ügyészének első helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kisgyermek Holly-t két, magát egy nomád vallási csoport tagjaként azonosító nő vitte be annak idején egy arizonai templomba. A hatóságok szerint a vallási szektának szerepe lehet a szülők meggyilkolásában, a kislányt befogadó nevelőszülőket viszont nem gyanúsítják.

Webster elmondása szerint a két nő fehér ruhában, mezítláb érkezett, és azt mondták, korábban egy másik baba is volt velük, akit egy önkiszolgáló mosodában hagytak. Az egyikük, Susan nővér mindkét áldozat családjával felvette a kapcsolatot az eltűnésük után, és azt mondta nekik, hogy a házaspár csatlakozott a vallási közösségükhöz, és lemondtak az anyagi javaikról. Susan nővér azt is felajánlotta a családtagoknak, hogy megvehetik tőle a pár autóját.

A családtagok találkoztak a titokzatos telefonálóval, előtte pedig értesítették a rendőrséget. A vallási csoport három tagját akkor őrizetbe vették, bár az ügyön jelenleg dolgozó nyomozók egyelőre nem találtak semmilyen dokumentumot a letartóztatásukról.

A felnőtt Holly Clouse-t a rendőrök értesítették biológiai szülei személyazonosságáról, a nő azóta felvette a kapcsolatot a sosem látott családtagjaival.

Tina Gail Linn Clouse és Harold Dean Clouse Jr meggyilkolásának ügyében a hatóságok folytatják a nyomozást. (BBC, Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.