A lezúduló eső miatt kellett kimenteni három túrázót a Pilisből

baleset
2022 június 10., 05:32
comments 10

Csütörtök délután hívták a rendőröket, mert három túrázó eltévedt a Dömöst Pilismaróttal összekötő erdei úton. Miután felkeresték a Ferenczy-sziklát, a nagy esőzés miatt már nem tudtak onnan lejönni. A rendőrök az erdei úton haladva megtalálták a három kirándulót, akik a sok csapadék miatt járhatatlanná vált utakon nem tudtak kijutni az erdőből, és a ruhájuk is teljesen átázott. A rendőrök a járőrautóval visszavitték a családot Dömösre, ahol a kocsijukat hagyták.

Előző nap két túrázó szorult a rendőrök segítségére, akik a Rám-szakadék közelében kirándultak. Egyikük rosszul lett, a vihar miatt pánikrohamot kapott. Az egyenruhások folyamatos kapcsolattartás mellett sikeresen felkutatták a kiránduló párt. Esőtől áztatott ruhában, kimerülve kerültek elő, így őket a rendőrök a kocsijukhoz szállították.

A rendőrség arra kéri a kirándulókat, hogy túrázás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról. Az elmúlt napok esőzései miatt sok túraútvonal járhatatlanná vált. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.