A lezúduló eső miatt kellett kimenteni három túrázót a Pilisből

június 10., péntek 5:32
10

Csütörtök délután hívták a rendőröket, mert három túrázó eltévedt a Dömöst Pilismaróttal összekötő erdei úton. Miután felkeresték a Ferenczy-sziklát, a nagy esőzés miatt már nem tudtak onnan lejönni. A rendőrök az erdei úton haladva megtalálták a három kirándulót, akik a sok csapadék miatt járhatatlanná vált utakon nem tudtak kijutni az erdőből, és a ruhájuk is teljesen átázott. A rendőrök a járőrautóval visszavitték a családot Dömösre, ahol a kocsijukat hagyták.

Előző nap két túrázó szorult a rendőrök segítségére, akik a Rám-szakadék közelében kirándultak. Egyikük rosszul lett, a vihar miatt pánikrohamot kapott. Az egyenruhások folyamatos kapcsolattartás mellett sikeresen felkutatták a kiránduló párt. Esőtől áztatott ruhában, kimerülve kerültek elő, így őket a rendőrök a kocsijukhoz szállították.

A rendőrség arra kéri a kirándulókat, hogy túrázás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról. Az elmúlt napok esőzései miatt sok túraútvonal járhatatlanná vált. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt