Dárdai Pál otthagyja a Herthát

sport
2022 június 10., 08:31
comments 4

25 év után távozik a Hertha BSC-től Dárdai Pál, írja a Bild. A 46 esztendős magyar edző beleegyezett szerződésének felbontásába, és ezért a lap szerint hét számjegyű összeget kap az egyesülettől. A magyar válogatott volt szövetségi kapitányának június végéig szólt a megállapodása az első csapattal - ahonnan novemberben menesztették -, a junioroknál pedig határozatlan idejű szerződése volt.

photo_camera Fotó: FRANZ WAELISCHMILLER/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

A pécsi születésű játékos 1997-ben a BVSC-től igazolt a Herthához, ahol 2012 nyaráig klubrekordot jelentő 366 mérkőzésen lépett pályára. Már abban az évben elkezdte edzeni az U17-es csapatot, majd 2015-től 2019-ig az első csapat felkészülését irányította, közben megbízott szakvezetőként hét meccsen a magyar válogatott kispadján is ült. Két éve visszakerült a Hertha korosztályos csapatához, aztán tavaly januártól novemberig ismét a Bundesligában dolgozott, majd a helyét a török Tayfun Korkut vette át, akit márciusban Felix Magath váltott. A Hertha osztályozón kiharcolta az élvonalban maradást, majd egy hete Sandro Schwarzot nevezték ki vezetőedzőnek, akinek a munkáját másodedzőként Bódog Tamás segíti. (Bild/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.