Fél évvel az átadás után összeomlott egy híd Romániában, egy ember megsérült és elpusztult 20 birka

június 11., szombat 15:55
2

A román hatóságok vizsgálják, mitől omlott össze az az 50 éves, Neamt megyei híd, amit először újítottak fel, és fél éve adtak át – írja az Euronews, ami szerint egy ember megsérült és elpusztult 20 birka, amiket a hídon áthaladó teherautó vitt.

A hidat 2020 júliusában kezdték felújítani, tavaly novemberben adták át a forgalomnak, a felújításra kb. 1,6 millió eurót (most kb. 640 millió forint) költöttek.

A román Fejlesztési Minisztérium szerint viszont a hidat nem adhatták volna át, mert nem kapták meg a használatbavételi engedélyt, és a felújítás elvileg idén július végéig tartott volna. Cseke Attila, a román fejlesztési miniszter elrendelte, hogy az Állami Építésfelügyelet indítson vizsgálatot, aminek az eredményét nyilvánosságra hozzák majd.

Ionel Arsene, a Neamt megyei önkormányzat vezetője szerint az átadás előtt terheléstesztre lett volna szükség, és a 2021-es átadáskor még a kivitelező hatáskörébe tartozott a híd. A felújításért felelős cég vezetője szerint betartották az előírásokat. (Euronews)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt