Fél évvel az átadás után összeomlott egy híd Romániában, egy ember megsérült és elpusztult 20 birka

baleset
2022 június 11., 15:55
comments 2

A román hatóságok vizsgálják, mitől omlott össze az az 50 éves, Neamt megyei híd, amit először újítottak fel, és fél éve adtak át – írja az Euronews, ami szerint egy ember megsérült és elpusztult 20 birka, amiket a hídon áthaladó teherautó vitt.

A hidat 2020 júliusában kezdték felújítani, tavaly novemberben adták át a forgalomnak, a felújításra kb. 1,6 millió eurót (most kb. 640 millió forint) költöttek.

A román Fejlesztési Minisztérium szerint viszont a hidat nem adhatták volna át, mert nem kapták meg a használatbavételi engedélyt, és a felújítás elvileg idén július végéig tartott volna. Cseke Attila, a román fejlesztési miniszter elrendelte, hogy az Állami Építésfelügyelet indítson vizsgálatot, aminek az eredményét nyilvánosságra hozzák majd.

Ionel Arsene, a Neamt megyei önkormányzat vezetője szerint az átadás előtt terheléstesztre lett volna szükség, és a 2021-es átadáskor még a kivitelező hatáskörébe tartozott a híd. A felújításért felelős cég vezetője szerint betartották az előírásokat. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.