Magyarország - Németország 1 - 1

futball
2022 június 11., 20:41
comments 19
photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

1 - 1-es döntetlen játszott a magyar labdarúgó-válogatott Németországgal Budapesten a Nemzetek Ligájában.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Mindkét együttes kissé kapkodva, feszült hangulatban kezdte a meccset, az első pontos akciót aztán a magyaroknak sikerült végigvinniük, Nagy Zsolt első válogatottbeli góljával meg is szerezték a vezetést.

Három perccel később szinte a semmiből egyenlítettek a németek. A gyors gólváltás után mindkét együttes igyekezett megnyugodni, megfontoltabbá váltak a passzok és a támadásépítések, valamint több kisebb-nagyobb szabálytalanságot is elkövettek a játékosok. A németek egy szabadrúgás után, a magyarok pedig egy szépen felépített akció végén kerültek veszélyes szituációba, de a befejezésbe mindkét oldalon hiba csúszott.

A folytatásban is lendületes, lüktető és a szurkolók számára élvezetes mérkőzést vívtak a csapatok. A németek kidolgoztak ugyan néhány lehetőséget, ám az utolsó passzban, érintésben, vagy kapura lövésben rendre elhaltak ezek a helyzetek. A másik oldalon szintén alakultak ki veszélyes szituációk, Fiola nagyszerű, közeli jobblábas lövésénél például Neuer mentette meg góltól a csapatát, mivel lábbal hárított bravúrosan. Fordulás után eleinte nem változott jelentősen a játék képe, aztán a magyar válogatott valamelyest visszaállt a saját térfelére, a német együttes pedig tartotta a labdát és megfontolt támadásépítéssel próbálkozott. Amikor a hazaiaknak sikerült megszerezniük a labdát, akkor rövid passzokkal és nagy lendülettel igyekeztek ellenakciót vezetni, de a rivális hátsó alakzata a meccsnek ebben a szakaszában stabil volt.

Húsz perccel a lefújás előtt a megélénkült német gárda nagy helyzetet dolgozott ki, ám Hofmann ziccerben a lövés helyett a passz mellett döntött, Orbán pedig így tisztázni tudott. Percekkel később Szoboszlai beadása nyomán a csereként beállt Ádám Martin fejelhetett tisztán hat méterről, de a labda Neuer kezében kötött ki.

A hajrá kezdetén előbb a szintén csereként pályára küldött Gazdag lövését kellett védenie Neuernek, majd Ádám bólinthatott ismét közelről, azonban a fejes nem volt pontos, éppen a német kapushoz pattant a labda.

A lefújás előtti percekben már csak a vendégek erőltették a támadásokat, a magyarok a védekezésre rendezkedtek be, és a szurkolók támogatásától kísérve végül megőrizték a döntetlent.

A magyar válogatottnak 3 meccs után 4 pontja van, legyőzve Angliát, egy vereséggel Olaszországtól, és döntetlenezve Németországgal. Ezzel Magyarország a csoport második helyén áll, az olaszok szombaton 0-0-ás döntetlen játszottak az angolokkal. A magyar válogatott következő meccsét Anglia ellen játssza kedden Wolverhamptonban. (MTI)

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló:

Magyarország-Németország 1-1 (1-1)

Puskás Aréna, 55 926 néző, v.: José María Sánchez (spanyol)

gólszerzők: Nagy Zs. (6.), illetve Hofmann (9.) sárga lap: Sallai (17.), Gulácsi (86.), Ádám (90.), illetve Schlotterbeck (36.)

Magyarország: Gulácsi Péter - Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila - Fiola Attila, Nagy Ádám, Styles Callum (Vécsei Bálint, 87.), Nagy Zsolt (Nego Loic, 70.) - Sallai Roland (Gazdag Dániel, 76.), Szoboszlai Dominik - Szalai Ádám (Ádám Martin, 69.)

Németország: Manuel Neuer - Nico Schlotterbeck, Niklas Süle, Thilo Kehrer - Jonas Hofmann (Lukas Nmecha, 85.), Leon Goretzka (Ilkay Gündogan, 69.), Joshua Kimmich, David Raum - Kai Havertz (Karim Adeyemi, 85.), Jamal Musiala (Julian Brandt, 78.) - Timo Werner (Thomas Müller, 78.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.