Szalai Ádám azt kéri a szurkolóktól, hogy ne legyenek rasszisták a németek elleni meccs ideje alatt

sport
2022 június 11., 09:37
comments 31

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya személyes üzenetet küldött a szurkolóknak a ma esti Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt, amelyben azt kérte, hogy mindenki próbálja kerülni a kirekesztő megnyilvánulásokat.

"Tudjátok, hogy van még egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésünk, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni. Ezért kérlek titeket, hogy kerüljétek a rasszista megfogalmazásokat, kerüljétek az olyan kirekesztő megnyilvánulást, illetve mondatokat, szavakat, amik esetleg a jövőben zárt kapus mérkőzéseket okoznának, hiszen nekünk ti vagytok a legfontosabbak!" - fogalmazott a csatár.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A múlt szombati Magyarország-Anglia futballmeccs előtt az angol válogatott játékosai szokásuk szerint letérdeltek a rasszizmus és a kirekesztés elleni tiltakozás jeléül, számos helyszíni beszámoló szerint pedig ekkor hangos fújolás fogadta őket a Puskás Arénában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt