Szalai Ádám azt kéri a szurkolóktól, hogy ne legyenek rasszisták a németek elleni meccs ideje alatt

sport
2022 június 11., 09:37
comments 28

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya személyes üzenetet küldött a szurkolóknak a ma esti Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt, amelyben azt kérte, hogy mindenki próbálja kerülni a kirekesztő megnyilvánulásokat.

"Tudjátok, hogy van még egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésünk, amit mindenképpen szeretnénk elkerülni. Ezért kérlek titeket, hogy kerüljétek a rasszista megfogalmazásokat, kerüljétek az olyan kirekesztő megnyilvánulást, illetve mondatokat, szavakat, amik esetleg a jövőben zárt kapus mérkőzéseket okoznának, hiszen nekünk ti vagytok a legfontosabbak!" - fogalmazott a csatár.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A múlt szombati Magyarország-Anglia futballmeccs előtt az angol válogatott játékosai szokásuk szerint letérdeltek a rasszizmus és a kirekesztés elleni tiltakozás jeléül, számos helyszíni beszámoló szerint pedig ekkor hangos fújolás fogadta őket a Puskás Arénában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.