Átadták a szlovák hatóságoknak a Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját

bűnügy
2022 június 12., 09:16

Gyanúsítottként hallgatták ki a Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját a dunaszerdahelyi leszámolás helyszínén a szlovák rendőrök, ehhez a Terrorelhárítási Központ munkatársai csütörtökön adták át a szlovák Lynx különleges egység tagjainak az 56 éves férfit - írja az MTI.

1999. február 2-án Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlenek megölték a magyar Döcher Györgyöt és a bolgár testőrét. Döcher György akkoriban ötéves börtönbüntetését töltötte, de engedéllyel tartózkodott a közvetve a tulajdonában lévő presszóban. Már a nyomozás kezdeti szakaszában gyanították, hogy a sértettek alvilági leszámolás áldozatai lehettek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 1999. október elsején szüntette meg az akkori eljárást, mert az ügyben nem sikerült „egyéb információkat” beszerezni. Tavaly augusztusban a szlovák és a magyar rendőrök olyan információhoz jutottak, amely alapján újra felvették a fonalat a gyilkossági ügyben. Nemsokára el is fogtak két szlovák állampolgárságú gyanúsítottat, majd idén év elején egy budai ház teraszába bebetonozott fegyverarzenálra bukkantak, ami szintén ehhez az ügyhöz köthető bizonyíték lett.

Az egyik gyanúsított letartóztatása 2021. októberében.
photo_camera Az egyik gyanúsított letartóztatása 2021. októberében. Fotó: police.hu

Az egyik gyanúsított D. Alex, akit felbujtással gyanúsítanak, a másik pedig B. Károly, akit Németországban kaptak el és a gyanú szerint részt is vett a gyilkosságban. Volt egy másik feltételezett elkövető is, Sz. Árpád, aki már meghalt.

D. Alex a gyilkosság előtt egy dunaszerdahelyi bűnözői csoport vezetőjéhez fordult, hogy segítséget kérjen korábbi barátja és üzlettársa, D. György megöléséhez. A csoport vezetője, S. Lajos ígéretet tett a gyilkosság végrehajtására, és erre felkérte Sz. Árpádot és B. Károly szlovák állampolgárokat. A KR NNI korábbi tájékoztatása szerint S. Lajos, aki szintén szlovák állampolgár, cserébe azt kérte D. Alextől, működjön közre ellenlábasa, P. Tibor szlovák bűnöző megölésében. D. Alex ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban a dunaszerdahelyi leszámolás ügyében.

Most B. Károlyt adták át a szlovák hatóságoknak, mert olyan nyomozati cselekmények végrehajtását tervezték, amelyekben elengedhetetlen volt a személyes jelenléte. A férfit Dunaszerdahelyre szállították, ahol Szlovákia történetének legsúlyosabb bűncselekményének helyszínén hallgatták ki - írták, emlékeztetve: a város központjában, a Fontana bárban 1999. március 25-én történt leszámolás tíz ember életét követelte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.