Gazdag Dániel szerint a magyar válogatott bárkinek meg tudja nehezíteni a dolgát

foci
2022 június 12., 05:06
comments 6

„A németek nagyon szerették volna megnyerni ezt a mérkőzést azután, hogy két döntetlennel kezdtek, de mi harcoltunk, és megérdemelten szereztünk pontot. Nem sokan vártak tőlünk ilyen szereplést, de ahogyan a tavalyi Eb-n, most is megmutattuk, hogy bárkinek meg tudjuk nehezíteni a dolgát” - nyilatkozta Gazdag Dániel, a Philadelphia Union középpályása a szombati 1-1-es magyar-német után. Ő a korábbi pozitív koronavírustesztje miatt nem lehetett ott az angolok és az olaszok elleni találkozókon, most viszont csereként lehetőséget kapott.

Gazdag Dániel még egy tavalyi meccsen.
photo_camera Gazdag Dániel még egy tavalyi meccsen. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

„Nem ez volt a papírforma, de az utolsó mérkőzéseken olyan teljesítmény tettünk le az asztalra, amivel megmutattuk a nagycsapatoknak, hogy számolni kell velünk" - ezt Sallai Roland mondta a meccs után, amikor megkérdezték tőle, hogy gondolta-e volna, hogy három mérkőzést követően négy ponttal áll majd a magyar válogatott a Nemzetek Ligája csoportkörében.

Sallai szombaton, a Németország elleni meccsen.
photo_camera Sallai szombaton, a Németország elleni meccsen. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Szoboszolai Dominik, az RB Leipzig futballistája szerint már az önmagában is nagy dolog, hogy egy újabb európai topcsapat ellen szereztek pontot. Szombat este azonban játékban is teljesen egyenrangú partnerei voltak a németeknek, ami a helyzetek számán is látszódott.

Szoboszlai a meccs után.
photo_camera Szoboszlai a meccs után. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A magyarok ezzel a döntetlennel megőrizték második helyüket a csoportban, amelynek másik szombati mérkőzésén az Európa-bajnok olaszok 0-0-ra végeztek az Eb-ezüstérmes angolok vendégeként. A következő meccsen, kedden, a csoportban egyelőre utolsó helyen álló Anglia vendége lesz a magyar csapat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.