Jobban keres Szöllősi György Puskás Ferenc hagyatékán, mint a focista saját családja

üzlet
2022 június 12., 10:43
comments 5

2,35 millió forintos osztalék vándorolt a tavalyi eredmény alapján Szöllősi Györgyhöz, aki a Puskás-névhasználat jogával rendelkező puskas.com Kft. 47 százalékos tulajdonosa. A cégben tíz százaléknyi tulajdonnal rendelkező Maria Reka Puskas Damborena, Puskás Ferenc unokája ugyanebből 235 ezer forinttal gazdagodott.

A puskas.com Kft. adatait az Mfor összesítette. A cikkből kiderül, hogy a társaság „emléktárgyak, könyvek és vagyoni értékű jogok értékesítéséből” származó bevétele évről évre stabil, néhány milliós osztalékot jelent a tulajdonosoknak. Ehhez hozzájárulhat, hogy a Nemzeti Sportközpontok 2020-ban hároméves szerzdést kötött a Puskás Ferenc nevével ellátott mezek és egyébb ajándéktárgyak beszerzésére a céggel. Ez évente ötmillió forint biztos bevételt jelent.

Szöllősi korábban azt mondta, az egész úgy indult, hogy a Puskásról szóló könyve után baráti viszonyba került a családdal. Idővel mind több megkeresés érkezett hozzájuk – MOL-kampány, Pancho Pub, stb. –, és ezek nagy része nála kötött ki. Ekkor döntötte el, hogy szükség van egy licenckezelő cégre. 2007-ben helyezte védjegyoltalom alá a Puskás Ferenc nevet Puskás felesége és az azóta ugyancsak elhunyt leánya, hogy a vagyoni értékű jogokat a közös cégünkbe apportálják. Szöllősi szerint „Azóta hatalmas eredményeket értünk el, nem is annyira üzleti, mint inkább erkölcsi tekintetben, hogy mást ne mondjak, ilyen a FIFA Puskás-díj megteremtése vagy a Puskás Hungary dokumentumfilm létrejöttéhez nyújtott segítségünk. Ezt a feladatot persze örömmel végeztem, végzem, de a közös ügyünkbe a legtöbb munkát és pénzt persze a felcsúti Puskás Akadémia fektette.”

A puskas.com Kft. 2016 óta nyereséges, azóta fizet osztalékot is. Ezekben az időkben Szijjártó külügyminiszter is a cég termékeit vitte ajándékba diplomáciai találkozóin. Összesítve a többségi tulajdonos Szöllősi Györgynek 18,075 milliót hozott a Puskás-relikviák árusítása és a hagyaték kezelése, míg Puskás Ferenc unokájának 3,585 milliót.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.