Befosott a forint: 400 forint felett van az euró

gazdaság
2022 június 13., 13:55
comments 65

A váratlanul magas pénteki amerikai inflációs adat még a hétfő reggeli kereskedésben is durván érezteti a hatását: borús a hangulat a tőzsdéken és a devizapiacokon is – írja a Portfolio, ami szerint emiatt aztán délutánra újabb eladói nyomás alá került a forint, így a 400 forintos szint fölé ment a forint/euró árfolyam.

Az új történelmi mélypont: 400,3 forintot ér egy euró.

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence/444

A lap szerint közben a másodpiaci kötvényhozamok is felrobbantak. Nagyon úgy tűnik, hogy az inflációhoz hasonlóan a gyenge forint is tartósan velünk marad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.