Döntött a londoni bíróság: kitoloncolják a menedékkérőket Ruandába

külföld
2022 június 13., 17:45
comments 2

Elutasította a londoni fellebbviteli bíróság azt a bevándorlási jogvédők és szakszervezetek által benyújtott fellebbezést, amely blokkolta volna a kedden kezdődő kitoloncolási járatokat. A brit kormány mostantól különösebb probléma nélkül reptetheti Ruandába azokat a menekülteket, akik illegálisan lépik át az országhatárt. A intézkedés célja, hogy elriassza azokat, akik megpróbálnak illegálisan belépni Nagy-Britanniába.

photo_camera "A veszély előli menekülésnek nem kéne illegálisnak lennie" Fotó: NIKLAS HALLE'N/AFP

Egy bevándorlókat képviselő ügyvéd szerint az, hogy a kormány egy olyan országba akarja toloncolni a menekülteket, ahova azok nem akarnak utazni, "az alapvető méltóság súlyos megsértésének minősül," olyan emberek esetében, akik már amúgy is "jelentős traumákon estek túl, és mentális problémáik vannak". Ugyanakkor az eredetileg tervezett harmincegy kitoloncolásra váró menekültből nyolc kivételével mindenki jegyét törölték. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt