Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Koronavírus: újabb szigorításokat vezetnek be Pekingben

járvány
2022 június 13., 15:37
comments 1

A kínai hatóságok bejelentették, hogy újabb szigorításokat vezetnek be Pekingben a koronavírus-járvány miatt.

A kínai főváros központjának legsűrűbben lakott kerületében egy éjszakai szórakozóhelyen, majd egy kollégiumban észlelték a legújabb koronavírus-fertőzéseket, miután egy férfi lázasan, vírusteszt nélkül ment el több szórakozóhelyre is. Az eset miatt most elrendelték az újabb szigorításokat.

A kontaktkutatásokkal a hatóságok eddig 183 új fertőzöttek azonosítottak. A férfi ellen, mivel betegen látogatott szórakozóhelyeket, eljárást indítottak.

photo_camera Illusztráció: Koki Kataoka/The Yomiuri Shimbun via AFP

A kerületet lezárták, az ott élőknek (kb. 3,5 millió embernek) a következő 3 napon át naponta kell teszteltetniük magukat. Újra bezárták az éttermeket, a szórakozóhelyeket és az edzőtermeket is, miután ezek pár napig már működhettek, és megint megtiltották a jelenléti oktatást az iskolákban, és a sportrendezvényeket.

Sanghajban a hétvégén a 25 millió lakos kb. felét tesztelték.

Kína az utolsó a világgazdaság vezető országai közül, ami zéró-Covid politikát folytat: azonnali karanténba kényszeríti a pozitív tesztet produkáló lakosokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt