Koronavírus: újabb szigorításokat vezetnek be Pekingben

járvány
2022 június 13., 15:37
comments 1

A kínai hatóságok bejelentették, hogy újabb szigorításokat vezetnek be Pekingben a koronavírus-járvány miatt.

A kínai főváros központjának legsűrűbben lakott kerületében egy éjszakai szórakozóhelyen, majd egy kollégiumban észlelték a legújabb koronavírus-fertőzéseket, miután egy férfi lázasan, vírusteszt nélkül ment el több szórakozóhelyre is. Az eset miatt most elrendelték az újabb szigorításokat.

A kontaktkutatásokkal a hatóságok eddig 183 új fertőzöttek azonosítottak. A férfi ellen, mivel betegen látogatott szórakozóhelyeket, eljárást indítottak.

photo_camera Illusztráció: Koki Kataoka/The Yomiuri Shimbun via AFP

A kerületet lezárták, az ott élőknek (kb. 3,5 millió embernek) a következő 3 napon át naponta kell teszteltetniük magukat. Újra bezárták az éttermeket, a szórakozóhelyeket és az edzőtermeket is, miután ezek pár napig már működhettek, és megint megtiltották a jelenléti oktatást az iskolákban, és a sportrendezvényeket.

Sanghajban a hétvégén a 25 millió lakos kb. felét tesztelték.

Kína az utolsó a világgazdaság vezető országai közül, ami zéró-Covid politikát folytat: azonnali karanténba kényszeríti a pozitív tesztet produkáló lakosokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.