Zacher Gábor szerint az Elf Bar „egy új járvány”

június 13., hétfő 5:48
17

Zacher Gábor az RTL kamerái előtt szedett szét egy Elf Bart, amely szerinte édes íze miatt is függőséget okoz, de ennél is nagyobb probléma szerinte, hogy az Elf Barok esetében még azzal sem lehet riogatni, hogy az ember büdös lesz tőle.

A toxikológus azt mondta, sejtéseik szerint növényi glicerinek vannak benne, és ettől „kellemes édes ízt, illetve a benne lévő aromaanyagoktól függően„ érzünk különböző gyümölcsös ízeket, ami „jó”.

Ő is elmondta, hogy Magyarországon az Elf Bar „teljesen szabályozatlan”, amin „biztos, hogy relatíve hamar fog az állam változtatni”, hiszen „ha más nem, akkor adóbevétel szempontjából ez egy jól működő történet lehet”, de szerinte „a gyerekek ezt jól ki tudják cselezni” egy online rendeléssel.

Beszélt az „evali” nevezetű szindrómáról, vagyis tüdősérülésről is, amelyet a 10-15 évvel ezelőtt megjelent e-cigarettákban fellelhető „illatanyagok, aromaanyagok, polietilén, glikolén és egyéb növényi glicerinek” okoznak. Zacher úgy foglalta össze, hogy „ez egy új járvány”.

Az Elf Barról, és hogy az rövid idő leforgása alatt milyen elképesztő tempóban terjedt el a magyar diákok körében, Horváth Bence kollégám írt hosszabban ebben a cikkben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt