Egy svéd modell egyszerűen „elfoglalt” egy lakatlan horvát szigetet, és nem hajlandó onnan elmenni

június 14., kedd 19:00
12

A korábban modellként dolgozó Isabella Lindblom egyszerűen fogta magát, és illegálisan odaköltözött a Rogoznica közelében fekvő lakatlan szigetre, Jazra. A 31 éves nő gumicsónakkal vitet magának élelmet és más alapvető cikkeket, és olyannyira berendezkedett, hogy állítólag már csirkéket is telepített a szigetre - írta meg a Sibenski Portal. Lindblom több mint egy hónapja ott él Jazon, a lap számos fotót készített róla.

A rogoznicai lakosok szerint a nő úgy tesz, mintha a sziget az övé lenne. Elkergeti azokat, akik megközelítik, azt kiabálva, a sziget az övé. A szigeten nincs semmilyen építmény, Lindblom a fák közt, függőágyban alszik, bár állítólag az egyik „szállítójától” már rendelt magának sátrat.

Isabella Lindblom 2015-ben, amikor még nem volt szigetfoglaló. Fotó: CHRISTOPHER POLK/Getty Images via AFP

Anita Živković, Rogoznica polgármestere azt mondta a lapnak, hogy a hatóságok már kapcsolatba léptek a nővel. A közterület-felügyelő háromszor is jelentette a nő által csapott ribilliót, majd a vízi rendőrség megbüntette Lindblomot amiatt, hogy nem regisztrálta tartózkodását Horvátországban. 24 órát adtak neki, hogy elhagyja a szigetet, ám nem tudják, megtette-e. A polgármester szerint, mivel a nő európai állampolgár, védik az EU-s törvények, és nem sokat tehetnek ellene. Bár állami tulajdont bitorol, a legnagyobb probléma, amit felróhatnak neki, az az, hogy zavart kelt, és elüldözi a látogatókat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt