Kocsis Máté csökkentené a frakciók költségvetési támogatását

június 14., kedd 14:29
4

A parlamenti frakciók költségvetési finanszírozásának a módosítását kezdeményezi Kocsis Máté - írja az ATV. Kocsis szerint „nem tisztességes”, hogy míg a pártok összesen 2,5 milliárd költségvetési támogatást kapnak, addig a parlamenti frakciók a működésükre összesen 30 milliárdot, egy ciklusra.

Kocsis Máté Fotó: Németh Dániel/444

Mint mondta, korábban egy kormánypárti képviselő mandátumára 2,2 millió, egy ellenzéki képviselői mandátumra pedig 3,1 millió jutott havonta, a legutóbbi választások után viszont egy kormánypárti képviselőre 2,6 millió, míg egy baloldali képviselőre 4,5 millió forint jut. Szerinte így az ellenzéki frakciók négy év alatt 6 milliárddal többet kapnának, mint az előző ciklusban.

Szerinte most fontosabb dolgokra kell a pénz (pl. rezsicsökkentés), ezért jövő héten benyújtja javaslatát arról, hogy a parlamenti ellenzéki, „baloldali” frakciók 3 milliárd forinttal, a kormánypártok pedig 2 milliárddal kevesebb finanszírozást kapjanak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt