Szélsőségesen kritikus a helyzet Szeverodoneckben, több mint félezren ragadhattak az Azot gyáróriás óvóhelyein

háború
2022 június 14., 08:36

Az Orosz Föderáció hadseregének tüzérsége folyamatosan lövi az Azot vegyipari gyáróriás területét és a többemeletes lakóházakat – jelentette Telegram-csatornáján Szerhij Hajdaj, a Luhanszk megyei ukrán katonai közigazgatás vezetője. A tisztségviselő szerint az ellenség célja a létesítmény és környezete teljes megsemmisítése.

Támadják ezek mellett a Sztekloplasztika gyárat, valamint a közeli Szinyeckij és Pavlohrad településeket.

photo_camera Szeverodoneck 2022. június 13-án Fotó: ARIS MESSINIS/AFP

Hajdaj közölte, az oroszok további erőket mozgósítottak a térségben, és látható céljuk az ukrán erők bekerítése a Liszicsanszk, Privolje, Szeverodonyeck, Borovszke vonalon.

Olekszandr Sztrjuk, Szeverodoneck polgármestere a Korrespondent.net híre szerint megerősítette: az agresszor a földdel teszi egyenlővé az Azotot, miközben a város hídjait kivétel nélkül megsemmisítették már. Hozzátette, ezzel együtt a gyűrű még nem zárult be teljesen. Sztrjuk azt mondta, a vegyi üzem óvóhelyein 540-560 ember tartózkodhat, akiknek egyelőre vannak némi élelmiszer-tartalékaik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.