A János Kórházba viszik a bezárásra ítélt meddőségi magánklinikákon tárolt embriókat

június 15., szerda 10:22

Két hét múlva zárják be azt a két meddőségi magánklinikát, melyek bezárásáról tavaly döntött a kormány. A Reprosys Termékenységi Központ és a Versys Clinics is felajánlotta az államnak, hogy vegye meg, de a kormány nem fogadta el az ajánlatot. Azt, hogy mi lesz a két intézményben tárolt embriók sorsa, eddig senki sem tudta, még maguk a szülők sem.

Most egy parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszból derült ki, melyet Vajda Zoltán szocialista képviselő tett fel Csák János kulturális és innovációs miniszternek, aki az új struktúra szerint a családpolitikáért is felel - írja a hvg.hu. Választ azonban Rétvári Bencétől kapott. Az államtitkár két oldalas válaszából az érdemi információ két sorban kapott helyet a levél legvégén, ebből derül ki, hogy a lefagyasztott embriók az Észak-Közép-budai Centrum, új Szent János Kórház és szakrendelőbe kerülnek. A válasz többi része arról szól, mit tett a baloldal a meddő párokkal, és milyen sokat tett a jelenlegi kormány a családokért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt