Karácsony Gergely: Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal?

POLITIKA
2022 június 15., 11:16
comments 10

Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán véleményezte azt a sajtóértesülést, mely szerint a kormány államosítaná és az V. kerületnek adná a Vörösmarty teret, a Podmaniczky teret és a Széchenyi teret. Karácsony azt írja, a Pénzügyminisztérium szerint ez alkotmányellenes, és a fideszes alkotmánybíróság korábbi határozata alapján is nyilvánvalóan alkotmányellenes.

„Mégis miért?” - teszi fel a kérdést. „Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal? Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat? Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől? Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?”

Azt ígéri, ha valóban elfogadnak erről egy törvényt, akkor a főváros perelni fog.

„De addig is folytatjuk a Széchenyi tér tervezését, amely a megújuló Lánchíddal együtt a 150 éves Budapest történelmi nagyszerűségéhez méltó és egyszersmind igazi 21. századi zöld köztér lehet. Ha addig el nem lopják” - zárja sorait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.