Karácsony Gergely: Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal?

június 15., szerda 11:16
10

Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán véleményezte azt a sajtóértesülést, mely szerint a kormány államosítaná és az V. kerületnek adná a Vörösmarty teret, a Podmaniczky teret és a Széchenyi teret. Karácsony azt írja, a Pénzügyminisztérium szerint ez alkotmányellenes, és a fideszes alkotmánybíróság korábbi határozata alapján is nyilvánvalóan alkotmányellenes.

„Mégis miért?” - teszi fel a kérdést. „Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal? Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat? Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől? Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?”

Azt ígéri, ha valóban elfogadnak erről egy törvényt, akkor a főváros perelni fog.

„De addig is folytatjuk a Széchenyi tér tervezését, amely a megújuló Lánchíddal együtt a 150 éves Budapest történelmi nagyszerűségéhez méltó és egyszersmind igazi 21. századi zöld köztér lehet. Ha addig el nem lopják” - zárja sorait.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt