Novák Katalin kitüntette Jordan Petersont

június 15., szerda 5:43
7

„A klinikai pszichológia területén végzett kiemelkedő tudományos munkája, valamint az alkotói szabadság megvédése és az ifjúság nevelése iránt kivételesen elhivatott és nagy hatású tevékenysége elismeréseként” a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adta a Magyarországon tartózkodó Jordan B. Peterson kanadai pszichológusnak, a Torontói Egyetem nyugalmazott professzorának. A döntés kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben.

Peterson az utóbbi évtizedben önsegítő könyvek bestseller-szerzőjeként, valamint konzervatív alt-right influencerként vált szélesebb körben ismertté, Youtube-csatornája és a podcastjai milliós közönséget vonzanak. Magyar állami kitüntetése is közéleti megnyilvánulásaival, a baloldali liberális identitáspolitika kritikájával, és a mainstream egyetemi és tudományos intézményrendszer illetve az ott uralkodó liberális szemlélet, politikai korrektség bírálatával függhet össze.

Első önsegítő kötete (12 tanács az élethez, 2018) megjelenése után betegsége miatt gyógyszerfüggő lett, ezért sokan megkérdőjelezték életvezetési tanácsai érvényességét. Oroszországban volt elvonón, majd Szerbiába költözött. Tavaly újabb önsegítő kötettel jelentkezett (Az a szabály, hogy nincs szabály, 2021).

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt