Több NATO-tagállam légterét megsértették, majd egyszerűen otthagyták a repülőt egy bolgár kifutópályán

repülés
2022 június 15., 11:06
comments 4

Június elején illegálisan repült át Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia és Románia felett egy Piper PA-23-250 típusú repülőgép. Mit sem törődött a vadászgépekkel, Hajdúszoboszlón pedig engedély nélkül szállt le. Végül egy bolgár kifutópályán magára hagyták a Litvániától Bulgáriáig kikapcsolt válasz-jeladóval közlekedő repülőt.

Hogy mi értelme volt az útnak, kik utaztak a gépen, és mi ez az egész, máig nem derült ki, de a hvg360-nak sikerült megszólaltatnia azt a litván pilótát, aki eladta a gépet valami rejtélyes alakoknak. Sajnos Bronis Zaronskisnak köszönhetően sem jutunk sokkal közelebb az igazsághoz, de maga a sztori igen érdekes. A pilóta a hvg360-nak azt mondta, a rejtélyes figurák, akiknek a Pipert eladta, azt mondták, fel akarják újítani, aztán eladni. Zavaros válaszaiból sajnos a vevők nemzetisége sem derül ki, azt mondta, oroszul beszéltek, de talán románok vagy ukránok vagy bolgárok.

A gépet egyébként már korábban törölték a nyilvántartásból, Zaronskis szerint viszont semmi baj nincs azzal, hogy repültek vele.

A repülőgép kalandjai és a litván pilóta sztorija itt található teljes terjedelmében, érdemes elolvasni.

A címlapkép illusztráció, Alpha320 fotója egy másik Piper PA-23-250 típusú repülőgépről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.