Több NATO-tagállam légterét megsértették, majd egyszerűen otthagyták a repülőt egy bolgár kifutópályán

június 15., szerda 11:06
4

Június elején illegálisan repült át Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia és Románia felett egy Piper PA-23-250 típusú repülőgép. Mit sem törődött a vadászgépekkel, Hajdúszoboszlón pedig engedély nélkül szállt le. Végül egy bolgár kifutópályán magára hagyták a Litvániától Bulgáriáig kikapcsolt válasz-jeladóval közlekedő repülőt.

Hogy mi értelme volt az útnak, kik utaztak a gépen, és mi ez az egész, máig nem derült ki, de a hvg360-nak sikerült megszólaltatnia azt a litván pilótát, aki eladta a gépet valami rejtélyes alakoknak. Sajnos Bronis Zaronskisnak köszönhetően sem jutunk sokkal közelebb az igazsághoz, de maga a sztori igen érdekes. A pilóta a hvg360-nak azt mondta, a rejtélyes figurák, akiknek a Pipert eladta, azt mondták, fel akarják újítani, aztán eladni. Zavaros válaszaiból sajnos a vevők nemzetisége sem derül ki, azt mondta, oroszul beszéltek, de talán románok vagy ukránok vagy bolgárok.

A gépet egyébként már korábban törölték a nyilvántartásból, Zaronskis szerint viszont semmi baj nincs azzal, hogy repültek vele.

A repülőgép kalandjai és a litván pilóta sztorija itt található teljes terjedelmében, érdemes elolvasni.

A címlapkép illusztráció, Alpha320 fotója egy másik Piper PA-23-250 típusú repülőgépről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt