Bicskával fenyegettek meg a villamoson egy leszbikus párt Budapesten

bűnügy
2022 június 16., 12:02
comments 12

A Pesti Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolnak - írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A férfit azzal vádolják, hogy egy 9 centis bicskát lóbálva azzal fenyegetett két, egymás kezét fogó nőt, hogy megöli őket. Az eset még 2021 szeptemberében történt Budapesten. A vádlott egy villamoson utazott késő éjszaka, amikor észrevette a kézen fogva utazó nőket. Ezután hangosan kiabálni kezdett a két nővel, a közlemény megfogalmazása szerint szexuális irányultságuk miatt szidalmazta őket. Majd elővett egy 9 centis pengével ellátott bicskát, és azzal fenyegette a két nőt, hogy nyakon szúrja őket, majd többször szúró mozdulatot is tett a nők felé.

A villamosvezető igyekezett közbelépni, és megszólította az utast, hogy szálljon le, de ezt nem tette meg. Csak a végállomásnál sikerült leszállítani a férfit, ahol a vezető a két nőt a sofőrök szobájába kísérte, hogy maradjanak ott, amíg a férfi el nem megy. A fenyegető egy ideig még várt a megállóban, majd elment, később viszont visszatért. Eddigre már sikerült rendőrt hívni, és letartóztatták a férfit. A vádlott nem ismerte be a bűnösségét, az ügy a bíróságon folytatódik októberben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt