Egy férfi beismerte, hogy ő lőtte le az Amazonas környékén eltűnt újságírót

bűnügy
2022 június 16., 04:38

A brazil rendőrség közleménye szerint Amarildo da Costa de Oliveira most beismerte, hogy ő lőtte le Dom Phillips brit újságírót és kísérőjét, a helyi őslakos-szakértőt, Bruno Pereirát. A két férfit június 5-én, vasárnap kora reggel látták utoljára Sao Rafael közösségben.

A gyanúsított a nyomozókat is elvezette egy helyszínre, ahol emberi maradványokat ástak ki. A rendőrség most az Interpollal együttműködve fogja azonosítani a holttesteket. A BBC cikke szerint a gyanúsított testvérét is letartóztatták, bár ő tagadja, hogy bármi köze lenne a holttestekhez.

Tüntetők Dom Philips és Bruno Pereira képével 2022. június 9-én Brazíliában.
photo_camera Tüntetők Dom Philips és Bruno Pereira képével június 9-én Brazíliában. Fotó: EVARISTO SA/AFP

A rendőrség közölte, hogy vizsgálják a gyilkosságok indítékát, és további letartóztatásokra számítanak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.