Megtalálták az Amazonas környékén eltűnt újságíró személyes tárgyait

külföld
2022 június 13., 07:12

Keresőcsapatok megtalálták az őserdőben eltűnt Dom Phillips brit újságíró és Bruno Pereira brazil őslakos brazíliai törzsek védelmével foglalkozó állami tisztviselő személyes tárgyait - közölte vasárnap a brazil szövetségi rendőrség.

Az 57 éves Phillips és a 41 éves Pereira a múlt héten tűntek el az Amazonas távoli részén, és a feltételezések szerint június 5-én, vasárnap kora reggel látták őket utoljára Sao Rafael közösségben. Phillips, aki már egy ideje Brazíliában él, egy környezetvédelemről szóló könyvön dolgozott, ennek részeként kísérte Pereirát a dzsungelbe. A két férfi vasárnap reggel 6 óra körül indult el visszafelé Atalaia do Norte irányába, ami 3 órányira van, de nem érkeztek meg, így délután 2 óra körül keresőcsapatot küldtek értük. Phillips és Pereira az eltűnésüket megelőző napokban fenyegetéseket kapott. Pereira korábban kapott hasonló fenyegetéseket bányászoktól és fakitermelőktől.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy a megtalált tárgyak között van egy Phillipshez tartozó hátizsák, csizma, valamint egy egészségügyi kártya. Rábukkantak továbbá Pereira nadrágjára, szandáljára és csizmájára is.

Phillips családja közölte, már nem reménykednek abban, hogy élve megtalálják az újságírót.A hatóságok korábban azt közölték, hogy több gyanúsítottat vettek őrizetbe az ügyben, egyikük hajóján vért találtak, amelyet elemzésre laborba küldték. A férfit, a 41 éves helyi halászt, Amarildo da Costa de Oliveirát, más néven Peladót korábban azért vették őrizetbe, mert engedély nélkül viselt lőfegyvert. A rendőrség nem tisztázta, hogy mivel gyanúsítják, de feltételezhetően ő is egy olyan csoport tagja volt, amely június 4-én megfenyegette a később eltűnt férfiakat egy bennszülött terület közelében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.