Habony már 567 millió forintnyi összeget halmozott fel londoni tanácsadó cégében

PÉNZ
2022 június 16., 04:19
comments 3

Habony Árpád nemrég utolsó magyarországi gazdasági érdekeltségét is felszámolta, londoni székhelyű Danube Business Consulting nevű tanácsadó cégében viszont 1,234 millió fontos vagyont, vagyis több, mint 567 millió forintnyi összeget halmozott fel – írja a hvg.hu a brit kormányzati adatbázisban elérhető adatbázis alapján.

A lap azt írja, a cég készpénzállománya és tőkéje is évek óta jelentősen nő, és ennek a több mint egymillió fontos vagyonnak a nagy része még mozdítható is, mivel ebből az alaptőke mindössze 5 ezer font, a többi, mintegy 565 millió forintnyi összeg pedig eredménytartalékba van helyezve. Ennek ellenére Habony az elmúlt években a hvg.hu szerint nem vett ki osztalékot a vállalkozásból, utoljára 2016-ban hívott le 100 ezer fontnyi összeget. A Habony utolsó közvetlen magyarországi érdekeltségének számító Színes Tinták Bt. végelszámolása idén áprilisban indult meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt