Nem engedték be Lil Wayne-t Angliába

június 16., csütörtök 12:47

Nem engedték be Lil Wayne amerikai rappert Angliába, ahol a Strawberreis and Creem fesztiválon lépett volna fel. A fesztivál szervezői bejelentették, hogy rajtuk kívül álló okok miatt nagyon sajnálják, de Lil Wayne nem tud fellépni a fesztiválon.

Az Egyesült Királyság határőrizeti hatósága állítólag a büntetett előélete miatt utasította el a 39 éves zenész vízumkérelmét. A brit belügyminisztérium közölte: akit egy év vagy annál hosszabb szabadságvesztésre ítéltek, annak elutasítják a vízumkérelmét.

Lil Wayne február 19-én Clevelandben. Fotó: Jesse D. Garrabrant/NBAE/Getty Images via AFP

2010-ben a rapper – akinek az igazi neve Dwayne Carter – egyéves börtönbüntetést kapott, miután fegyverbirtoklás ügyében bűnösnek vallotta magát. A vád azzal kapcsolatos, hogy 2007-ben letartóztatták, mert fegyvert találtak a turnébuszában.
2009 decemberében Miamiban fegyverre és töltényekre bukkantak nála egy magánrepülőgép átkutatásakor, és akár 10 év börtönre is ítélhették volna, de az utolsó munkanapján Donald Trump amerikai elnök kegyelmet adott neki.

A cambridge-i Childerley Orchardban 2014 óta tartják évente a 3 napos fesztivált. (BBC, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt