Több mint kétezer szarvasmarha pusztult el a hőség miatt Kansasben

külföld
2022 június 16., 18:54

Az extrém hőség és a páratartalom az elmúlt napokban több ezer szarvasmarhát ölt meg Kansasban, és a perzselő, 40 Celsius-fok körüli hőmérséklet továbbra is veszélyezteti az állatállományt, közölte a Kansasi Egészségügyi és Környezetvédelmi Minisztérium.

A minisztérium szerint keddig legalább kétezer szarvasmarha pusztult el, és a perzselő hőmérséklet továbbra is veszélyezteti az állatállományt. Kétezernél jóval több állat pusztulhatott el, mert a szervezet statisztikájába csak azok az állatok kerültek be, amelyeknek tartói segítséget kértek a tetemek elszállításához.

„A szarvasmarhák hőstressztől szenvedtek, a páratartalom és a hőmérséklet hirtelen megnőtt, a hűsítő szél pedig eltűnt, az állatok nem tudtak hozzászokni a hirtelen változáshoz” - mondta Scarlett Hagins, a Kansasi Állattenyésztési Szövetség szóvivője. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.