Ügyvédei szerint durván bánnak a börtönben Ghislaine Maxwell-lel

bűnügy
június 16., 9:41
comments 4

Ügyvédei a javasolt 20 évnél jóval rövidebb börtönbüntetést követelnek Ghislaine Maxwell számára, akit azért ítéltek el, mert segített a néhai Jeffrey Epsteinnek tizenéves lányok szexuális zaklatásában. Maxwell még januárban kérte az amerikai bíróságtól, hogy tárgyalják újra az ügyét.

Maxwell korábban Epstein barátnője volt, aztán ő lett az, aki behálózott kamaszlányokat, a bizalmukba férkőzött, majd masszázs ürügyén szexuális helyzetekbe hozza őket Epsteinnel és Epstein barátaival.

Maxwell ügyvédei most azzal érvelnek, hogy a nőt nem szabad Epstein bűnbakjává tenni. Emellett a büntetést amiatt is enyhítenék, mert Maxwell-lel állítólag durván bánnak a börtönben, és úgy tudják, hogy az egyik rabtársának pénzt ajánlottak fel azért, hogy megölje Maxwellt. A nő 2020. júliusi letartóztatása óta ül börtönben.

Az ügyvédek szerint a szexkereskedelemmel foglalkozó hálózat mögött Epstein volt az „agytröszt”, Maxwell pedig nem ítélhető el úgy, „mintha Epstein helyettese lenne, csak azért, mert Epstein már nem él”. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt