Megjelent a rendelet arról, hogy milyen feltételekkel maradhatnak a rezsivédelem alatt a kisvállalkozók

június 17., péntek 20:20
2

Péntek este került ki az a rendelet, amiből kiderül, hogy a kisebb cégek közül kik vásárolhatják továbbra is a piaci ár alatt az áramot és a rezsit.

A hvg cikkéből kiderül, hogy az év végéig biztosított kedvezmény azokra a mikrovállalkozásokra érvényes, amelyek foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

És van egy fogyasztási plafon is. Az elektromos áramnál 4606 kWh/év fogyasztásig jár a kedvezmény (ha a cégnek az összes felhasználási helyén együttesen 3*63 ampernél nem nagyobb a csatlakozási teljesítménye). Efölött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. által meghatározott áron kell vásárolni.

A gáznál a 20 m3/óra kapacitást meg nem haladó vásárolt kapacitással rendelkező mikrovállalkozás jogosult az olcsóbb gázra, de csak 1489 m3/év/összes felhasználási hely mértékig.

Ebben az esetben a rendelet megjegyezi azt is, hogy „az önkormányzati és állami bérlakásban, valamint szállóférőhelyen élők felhasználási helyei ellátása biztosításának mértékéig a helyi önkormányzat és az állami bérlakás, valamint a szállóférőhely üzemeltetője lakossági fogyasztónak minősül”.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye szerint mindennek révén közel 100 ezer mikrovállalkozás rezsiköltségei nem nőnek, ezzel működőképességüket meg tudják őrizni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt