Egy hét alatt háromszáz rendőr mondott fel

június 18., szombat 11:24
10

Június 1-től 8-ig összesen 299 rendőr mondott fel, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hanggal. 2020 novembere óta a járvány miatt nem távozhattak, hasonlóan az egészségügyi dolgozókhoz.

A Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint ez egy hét alatt magas számnak tekinthteő, és a leszerelési hullám várhatóan tovább folytatódik. Azt mondta, főleg utcai szolgálatot teljesítő tiszthelyettesek távoznak. Összesen 37 ezer rendőr van az országban.

Fotó: Kiss Bence/444

Közben az utánpótlással komoly gondok vannak, az rtl.hu szerint idén csak 460-an jelentkeztek a két évig tartó tiszthelyettesi technikumi képzésre.

A rendőri fizetésekkel kapcsolatban beszédes volt Pintér Sándor belügyminiszter reakciója, amikor a pedagógusbérek ügyében felvetették neki, hogy a rendőrségnél úgyis jó az érdekérvényesítő-képessége: „(...) ha megnézzük a rendőrséget és a rendőrök fizetését, jó a szervezettségük, jó a teljesítményük, meg egyebek, de nem sokkal előzik meg a pedagógusokat”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt