Egy hét alatt háromszáz rendőr mondott fel

rendőrség
2022 június 18., 11:24

Június 1-től 8-ig összesen 299 rendőr mondott fel, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Hanggal. 2020 novembere óta a járvány miatt nem távozhattak, hasonlóan az egészségügyi dolgozókhoz.

A Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint ez egy hét alatt magas számnak tekinthteő, és a leszerelési hullám várhatóan tovább folytatódik. Azt mondta, főleg utcai szolgálatot teljesítő tiszthelyettesek távoznak. Összesen 37 ezer rendőr van az országban.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Közben az utánpótlással komoly gondok vannak, az rtl.hu szerint idén csak 460-an jelentkeztek a két évig tartó tiszthelyettesi technikumi képzésre.

A rendőri fizetésekkel kapcsolatban beszédes volt Pintér Sándor belügyminiszter reakciója, amikor a pedagógusbérek ügyében felvetették neki, hogy a rendőrségnél úgyis jó az érdekérvényesítő-képessége: „(...) ha megnézzük a rendőrséget és a rendőrök fizetését, jó a szervezettségük, jó a teljesítményük, meg egyebek, de nem sokkal előzik meg a pedagógusokat”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.