Elfogytak a gyerekek, bezárnak egy tolnai általános iskolát

oktatás
2022 június 18., 07:49

Véget ért az utolsó tanév a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskolában, írja a TEOL. A mözsi településrészen működő intézményt végleg bezárják, mivel csak hét elsőst írattak be az új tanévre a minimálisan szükséges tizennégy helyett. Az iskolában 2011 óta csak alsó tagozat működött.

A másodikos, harmadikos és negyedikes osztályokat a két másik helyi iskolában tanítják tovább, mivel a szegregátumok közelében található intézményben túl magasra nőtt a hátrányos helyzetű diákok aránya. Az egyik iskolában, ami átveszi a gyerekek egy részét, nincs elég hely, ezért átmenetileg konténer tantermet is fognak használni.

photo_camera Fotó: HANS PUNZ/APA-PictureDesk

A bezárás 62 gyereket és hét pedagógust érint, egyikük eddig is nyugdíjas volt, egy másik tanító pedig most megy nyugdíjba. Öten új állást kaptak a helyi és környékbeli iskolákban.

A mözsi iskola igazgatója szerint az lenne a legjobb, ha a város összes általános iskolása egy központban tanulhatna, de nem hiszi, hogy a régóta dédelgetett tervek hamar megvalósulhatnának. Előrelépésnek látná azt is, ha legalább az alsó és felső tagozatot egy-egy helyszínre lehetne szervezni, így a megfelelő szaktanárokat is jobban biztosíthatnák.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.