Tízből hat magyar azt mondja, fegyvert fogna, ha megtámadnák az országot

június 18., szombat 8:46
54

Ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, minden második (51 százalék) megkérdezett inkább harcolna a hazájáért, derül ki a Publicus Intézet május végi, 1004 fős országos reprezentatív közvéleménykutatásából.

Ha Magyarországot támadnák meg, tízből hatan mondják, hogy harcolnának, ha viszont Magyarország támadna meg valaki mást, tízből nyolcan nem fognának fegyvert.

T-72M1 harckocsi a Magyar Honvédség statikus bemutatóján a Veszprém megyei Hajmáskér mellett található Központi Gyakorló- és Lõtéren 2021. szeptember 29-én Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Háború esetén a fideszesek kétharmada, míg az ellenzéki szavazók 44 százaléka mondja, hogy harcolna. Az aktív státuszúaknál ugyanez 56, a nyugdíjasoknál pedig 40 százalék.

Leginkább még a 18-29 évesek (15 százalék) harcolnának, utánuk következnek a 45-59 év közöttiek (11 százalék) és a 30-44 év közöttiek (10 százalék). A 60 évnél idősebbek 3 százaléka nyilatkozott így.

További részletek a Publicus oldalán.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt