Az ukrán parlament betiltotta az orosz zenét

háború
2022 június 19., 12:00
comments 20

Az ukrán parlament támogatta azt a javaslatot, ami betiltja az országban az orosz zenét a nyilvános helyeken és a médiában. Egyben megtiltották az Oroszországból származó könyvek behozatalát és terjesztését. A tilalom vonatkozik a megszállt területek és Fehéroroszország kulturális termékeire is.

Az orosz zene betiltását 303 képviselő támogatta, az irodalom esetében 306 képviselő szavazott igennel a 450 tagú országgyűlésben.

Az eredeti javaslat szerint a tilalom nem vonatkozik azokra az orosz zenészekre, akik felszólaltak a háború ellen. (РБК-Украина)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt