Az osztrák külügyminiszter szerint évek óta nem volt ilyen súlyos a nukleáris fenyegetettség

külföld
2022 június 20., 14:05

Az emberiség évek óta nem nézett szembe ekkora mértékű nukleáris fenyegetéssel, állítja Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter. A politikus Bécsben beszélt az atomfegyverek humanitárius következményeiről szóló konferencián.

Schallenberg bírálta Oroszországot, szerinte a Kreml „felelőtlen módon rémisztget” nukleáris fegyverekkel.

Az ENSZ legfőbb feladatának tekinti a nukleáris leszerelést, mondta Nakamicu Izumi, a szervezet leszerelési főképviselője.

photo_camera Fotó: ERKIN KECI/Anadolu Agency via AFP

A konferencia témája az atomfegyvereknek az éghajlatra és az élelmiszer-ellátásra gyakorolt hatása lesz. A több napos eseményre az atomfegyverek teljes betiltásáról szóló, 2021-ben életbe lépett szerződést (TPNW) aláíró mintegy 80 ország képviselőit várják.

A TPNW aláírói között nem szerepelnek a NATO-tagországok, amelyek – más, atomfegyverrel rendelkező államokkal együtt – nem is vesznek részt a konferencián, jóllehet Németország és Norvégia megfigyelőket delegált. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.