Hétfőn tetőzik a kánikula: 36 fok, pusztulat, aztán este jöhet néhol némi enyhülés

időjárás
2022 június 20., 05:39
comments 7

Brutális hőségre számíthat mindenki az országban hétfőn, 30 és 36 fok közötti csúccsal, egész napos egyenletes meleggel.

A hőség veszélye miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az enyhülést, országrésztől függően, a késő délutáni, esti órák hozhatják meg, de inkább a nyugati végektől az ország közepéig. Estefelé ugyanis egy nyugat felől érkező hidegfronthoz kapcsolódó zivatarok indulhatnak meg nyugatról kelet felé mozogva. Ezek várhatóan fokozatosan gyengülnek, vagyis a Dunántúlon lehet komolyabb az égzengés. Itt helyenként hevesebb zivatarok is előfordulhatnak, melyeket viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadékhullás kísérhet.
Zivatarveszély miatt a fővárosra, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A megoldás?

Árnyékba bújni:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt