Pikó: Nincs rendőr, aki beállhatna járőrözni a közteresekkel

rendőrség
2022 június 20., 05:36
comments 6

15 millió forintot szánna arra a józsefvárosi önkormányzat, hogy a rendőrök és a közterület-felügyelők közösen járőrözzenek. A pénzt félretették a költségvetésben, mégsem indulhat el a program, Pikó András polgármester szerint azért, mert nincs elég rendőr.

„Nincs, akit egy ilyen közös járőrözésre be tudnának állítani!”Pikó szerint „ezért a helyzetért nem a rendőrök és nem a rendőri vezetők felelősek. Ők mindig kihozzák a legtöbbet az egyre kevesebből. Ez a kormány és a Fidesz felelőssége, a kormányzásuk alatt jutottunk ide. (...) nem az a gond, hogy ne lenne önkormányzati támogatás - az a gond, hogy nincs jól fizetett rendőr, akivel az önkormányzati támogatást fel tudnák használni. Azért nincs rendőr, mert nem fizetik meg őket”.

link Forrás

Múlt héten derült ki, hogy június első hetében közel 300 rendőr mondott fel országszerte, amint ismét lehetőséget kaptak rá a járványügyi vészhelyzet óta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.