Szétlőtt orosz tankokat állítanának ki az ukránok európai nagyvárosokban

háború
2022 június 20., 05:15
comments 16

„Biztosítani fogjuk, hogy az orosz tankok eljussanak Európába, de csak roncsokként” - mondta Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a lengyel Polsat Newsnak. A kormány tervei szerint szétlőtt orosz harckocsikból rendeznének kiállítást Varsóban, Berlinben, Párizsban, Madridban és Lisszabonban, ahogy Kijevben is megtették.

photo_camera Szétlőtt orosz tank Kijevben Fotó: Ukrán külügyminisztérium/Twitter

Lengyel politikusok közül többen üdvözölték az ötletet, de voltak, akik azt mondták, Varsó helyett inkább Nyugat-Európában lenne szükség ilyesmire. Így gondolja Piotr Ćwik, az elnöki kancellária helyettes vezetője, mondván, Duda elnök eddig is azt mondta, hogy Ukrajnának csatlakoznia kellene az Európai Unióhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.