Szétlőtt orosz tankokat állítanának ki az ukránok európai nagyvárosokban

háború
2022 június 20., 5:15
comments 19

„Biztosítani fogjuk, hogy az orosz tankok eljussanak Európába, de csak roncsokként” - mondta Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a lengyel Polsat Newsnak. A kormány tervei szerint szétlőtt orosz harckocsikból rendeznének kiállítást Varsóban, Berlinben, Párizsban, Madridban és Lisszabonban, ahogy Kijevben is megtették.

photo_camera Szétlőtt orosz tank Kijevben Fotó: Ukrán külügyminisztérium/Twitter

Lengyel politikusok közül többen üdvözölték az ötletet, de voltak, akik azt mondták, Varsó helyett inkább Nyugat-Európában lenne szükség ilyesmire. Így gondolja Piotr Ćwik, az elnöki kancellária helyettes vezetője, mondván, Duda elnök eddig is azt mondta, hogy Ukrajnának csatlakoznia kellene az Európai Unióhoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt