Több mint húsz százalékkal emelkedett a fertőzöttek száma Romániában

június 20., hétfő 14:53

Június 13-19. között 2609 koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel Romániában, húsz százalékkal többet az előző heti 2112-höz képest, miközben az elvégzett tesztek száma több mint hat százalékkal csökkent, írja az MTI. Az adatok a román egészségügyi minisztérium heti összesítéséből származnak.

Az előző hetinél csaknem tíz százalékkal több, 458 koronavírusos beteg szorul most kórházi ellátásra, az intenzív terápiás kezelésre szorulók száma azonban 51-ről 46-ra esett. A fertőzés okozta halálesetek száma szintén csökkent.

Miközben Németországban és az Egyesült Királyságban is egyre jobban aggódnak egy újabb hullám kitörése miatt, Alexandru Rafila román egészségügyi miniszter hétfői sajtóértekezletén elmondta, az azért jó hír, hogy nagyon alacsony a kórházi kezelésre, illetve intenzív terápiára szorulók aránya.

Rafila szerint a járvány fellendülése bizonyos országokban az omikron új változatai miatt lehet, amelyek az oltottakat és a már betegségen átesetteket is megfertőzik. Az oltás ebben az esetben a súlyos szövődmények megelőzése miatt, elsősorban a veszélyeztetett - idős, krónikus betegségekben szenvedő - emberek számára lehet fontos.

Hatósági intézkedésekről Rafila egyenlőre nem beszélt, inkább az egyéni védekezés fontosságát hangsúlyozta. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt