Először foglaltak le szankciók alá eső orosz vagyontárgyakat Németországban

június 21., kedd 11:18
1

Első alkalommal foglalták le a hatóságok orosz állampolgárok vagyontárgyait Németországban - írja a DPA és az AFP hírügynökség jelentéseire hivatkozva a német közszolgálati Deutsche Welle honlapja.

A rendőrség három magánlakást és egy bankszámlát foglalt le, amelyek mind az orosz Duma szankciók alá eső parlamenti képviselőjének és feleségének tulajdonai voltak - közölte hétfőn a müncheni ügyészség.

Anne Leiding főügyész azt nyilatkozta, hogy tudomása szerint ez az első eset Németországban, amikor nemcsak zárolnak számlákat vagy befagyasztanak vagyontárgyakat, hanem megtörténik azok tényleges lefoglalása is.

A szankcionált személy, akit az ügyészség L.-ként nevezett meg, egyike volt azoknak a Duma-tagoknak, akik megszavazták Vlagyimir Putyin orosz elnök felhívását, hogy ismerjék el független államként a donyecki és luhanszki népköztársaságként hivatkozott szakadár régiókat.

A lefoglalt ingatlanokban élő bérlők továbbra is maradhatnak a lakásaikban, de mostantól közvetlenül a müncheni kerületi bíróságnak kell fizetniük a bérleti díjat.

L. február 23. óta szerepel az uniós szankciók listáján. A bajor hatóságok jelenleg ellene és felesége ellen is nyomoznak a szankciók megsértése miatt.

A vizsgálatot azt követően indították el, hogy május elején a bajor pénzügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium adategyeztetése során fény derült rá, hogy az ingatlanok tulajdonosa szerepel az unió szankciós listáján.

Erre azt követően került sor, hogy Christian Lindner német pénzügyminiszter múlt héten bejelentette, hogy idáig összesen 4,5 milliárd euró értékű orosz vagyont - köztük jegybanki betéteket, cégrészvényeket, hajókat és jachtokat - zároltak. (DW)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt