Először foglaltak le szankciók alá eső orosz vagyontárgyakat Németországban

háború
2022 június 21., 11:18
comments 1

Első alkalommal foglalták le a hatóságok orosz állampolgárok vagyontárgyait Németországban - írja a DPA és az AFP hírügynökség jelentéseire hivatkozva a német közszolgálati Deutsche Welle honlapja.

A rendőrség három magánlakást és egy bankszámlát foglalt le, amelyek mind az orosz Duma szankciók alá eső parlamenti képviselőjének és feleségének tulajdonai voltak - közölte hétfőn a müncheni ügyészség.

Anne Leiding főügyész azt nyilatkozta, hogy tudomása szerint ez az első eset Németországban, amikor nemcsak zárolnak számlákat vagy befagyasztanak vagyontárgyakat, hanem megtörténik azok tényleges lefoglalása is.

A szankcionált személy, akit az ügyészség L.-ként nevezett meg, egyike volt azoknak a Duma-tagoknak, akik megszavazták Vlagyimir Putyin orosz elnök felhívását, hogy ismerjék el független államként a donyecki és luhanszki népköztársaságként hivatkozott szakadár régiókat.

A lefoglalt ingatlanokban élő bérlők továbbra is maradhatnak a lakásaikban, de mostantól közvetlenül a müncheni kerületi bíróságnak kell fizetniük a bérleti díjat.

L. február 23. óta szerepel az uniós szankciók listáján. A bajor hatóságok jelenleg ellene és felesége ellen is nyomoznak a szankciók megsértése miatt.

A vizsgálatot azt követően indították el, hogy május elején a bajor pénzügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium adategyeztetése során fény derült rá, hogy az ingatlanok tulajdonosa szerepel az unió szankciós listáján.

Erre azt követően került sor, hogy Christian Lindner német pénzügyminiszter múlt héten bejelentette, hogy idáig összesen 4,5 milliárd euró értékű orosz vagyont - köztük jegybanki betéteket, cégrészvényeket, hajókat és jachtokat - zároltak. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.