Két díjat is nyert Bolognában a Dívák című magyar film

FILM
2022 június 21., 12:32

Bolognában június 10. - 19. között tartották a Biografilm - International Celebration of Lives fesztivált. A Régi SZFE-n Almási Tamás osztályában végzett Kőrösi Máté Dívák című filmjét a nemzetközi versenyprogramba hívták meg. A Makabor Studió és az HBO Europe koprodukciójában készült film elnyerte a legjobb elsőfilmes díjat és a diákzsűri díját is.

Korábban így írtunk a Dívákról:

„Képzeld el, hogy ez a sokszor elviselhetetlen teher annyira lenyom, hogy moccanni sem bírsz, levegőt sem kapsz! Minden fárasztó, megszerezhetetlen, távoli és unalmas. Rohadt egy helyzet. Nincs ebben sok szépség. Mindez pedig sokkal rohadtabb, ha az anyukádnak mindenkihez van egy jó szava mielőtt végez magával, de téged kifelejt még a búcsúleveléből is

A Dívák közel sem csak ebből a lesújtó érzésből áll, amit fent leírtam. Ugyanis a tinédzserkorból átlépni a húszas évekbe egy csomó csetlő-botló komikus balfaszsággal jár együtt. Tina, Emese és Szani küzdenek mindenféle problémával, hendikeppel: rottyon lévő család, pánikroham, reggeli vodka a tömegközlekedéshez, fű a sulihoz vagy suli helyett, némelyikük azt sem tudja eldönteni, hogy éppen a fiúkhoz vagy a lányokhoz vonzódik. Mégis visítva képesek röhögni azon, ahogy Máté – a hónapokra hozzájuk csapódó rendező – rácsodálkozik egy bajuszszőrtelenítésre, vagy ahogy Szani kirittyentve elindul szavazni, de estig nem találja a szavazóhelyiséget. „Orbán, engem nem baszol át!” mondja az éjszakánként karaoke bárban dolgozó díva. De persze végül átbassza. Ezt is fontos megtanulni egy magyar felnőttnek.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.