Még egy nyűggel kevesebb, megváltoztatja a kormánytöbbség a vagyonnyilatkozati szabályokat

ner
2022 június 22., 06:42
comments 27

„Bevezetjük Magyarországon az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, amely lényegében megegyezik a német szabályokkal is” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté szerda reggel. A Fidesz frakcióvezetője szerint „sok bírálat éri hosszú évek-évtizedek óta a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ezért függetlenül attól, hogy ezek megalapozottak-e vagy sem, érdemes változtatni”.

Kocsis megjegyezte, a most benyújtott javaslat az országgyűlési képviselőkre és a rájuk vonatkozó törvény alapján meghatározott vagyonnyilatkozat-tevőkre vonatkozik, de még az idén minden egyéb, külön ágazati jogszabályban felsorolt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alá eső személy (polgármesterek, önkormányzati képviselők, stb.) esetében is megalkotják ezeket a szabályokat.

photo_camera Kocsis Máté nyakkendőben figyelhető meg Fotó: Németh Dániel/444

Mint a Népszava írja, az európai parlamenti képviselőknek csak annyit kell bevallaniuk, hogy a megjelölt jövedelmi kategóriák közül melyikbe esik a díjazásuk, konkrét összegeket nem is kell feltüntetni. A családtagok vagyonbevallását sem lesz majd kötelező leadni, ha Magyarországon is az EP-szisztémát fogják alkalmazni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt