Még egy nyűggel kevesebb, megváltoztatja a kormánytöbbség a vagyonnyilatkozati szabályokat

ner
2022 június 22., 06:42
comments 24

„Bevezetjük Magyarországon az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, amely lényegében megegyezik a német szabályokkal is” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté szerda reggel. A Fidesz frakcióvezetője szerint „sok bírálat éri hosszú évek-évtizedek óta a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ezért függetlenül attól, hogy ezek megalapozottak-e vagy sem, érdemes változtatni”.

Kocsis megjegyezte, a most benyújtott javaslat az országgyűlési képviselőkre és a rájuk vonatkozó törvény alapján meghatározott vagyonnyilatkozat-tevőkre vonatkozik, de még az idén minden egyéb, külön ágazati jogszabályban felsorolt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alá eső személy (polgármesterek, önkormányzati képviselők, stb.) esetében is megalkotják ezeket a szabályokat.

photo_camera Kocsis Máté nyakkendőben figyelhető meg Fotó: Németh Dániel/444

Mint a Népszava írja, az európai parlamenti képviselőknek csak annyit kell bevallaniuk, hogy a megjelölt jövedelmi kategóriák közül melyikbe esik a díjazásuk, konkrét összegeket nem is kell feltüntetni. A családtagok vagyonbevallását sem lesz majd kötelező leadni, ha Magyarországon is az EP-szisztémát fogják alkalmazni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.