Tiborcz István holdudvara annyi pénzt kapott a Kisfaludy programból, mint Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Rogán köre összesen

PÉNZ
2022 június 22., 14:51
comments 10

A Guller Zoltán vezette, Rogán Antal által felügyelt, és Orbán Ráhel tanácsaira is nyitott Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy programját világította át a Válasz Online.

Cikkükben azt írják, újonc támogatottként – bő 1,5 milliárd forinttal – megtalálták a miniszterelnök kabinetfőnökének kabinetfőnökéhez, a Schadl-ügyben is érintett Nagy Ádámhoz köthető egyik céget, a Monk Solutions Kft-t is, de az idei választások után a legnagyobb nyertes érdekeltségeket Tiborcz István holdudvara vette és veszi át. Mint írják, Orbán Viktor vejének „leágazásai” annyi forráshoz jutottak, mint a többi nagy győztes – Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Rogán Antal körei – együttvéve.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A Kisfaludy-pénzekből 2018 és 2022 között a Válasz Online cikke szerint legtöbbet a következők kapták:

  • Tiborcz István holdudvara: 56,4 milliárd forint (továbbá 49,5 milliárd baráti hitel)
  • Mészáros Lőrinc és Szíjj László: 25 milliárd forint (továbbá 9,4 milliárd új baráti hitel)
  • A Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda, illetve az általa felügyelt MTÜ és Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) stábjához köthető kifizetések: 17,8 milliárd forint (továbbá 10,7 milliárd baráti hitel)
  • Csányi Sándor, Garancsi István és Hernádi Zsolt: 15,5 milliárd forint (továbbá 14,7 milliárd baráti hitel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt