Újra emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

járvány
2022 június 22., 07:37
comments 6

Az igazolt koronavírus-fertőzöttek számának hosszú ideje tartó csökkenése már június közepén megállt Magyarországon, mostanra pedig elkezdett emelkedni. Ez több nyugat-európai országhoz hasonló trend, idén a korábbi éveknél hamarabb, júniusban emelkedni kezdett a fertőzöttek száma.

Itthon május elején állt át a kormányzati koronavírus-oldal a napi tájékoztatásról arra, hogy heti adatokat közöljön. Akkor 6 748 új fertőzöttről számoltak be, ez csökkent 1 636-ig. A mostani jelentésben viszont már 1 961 új fertőzött szerepel.

link Forrás

Hogy ez pontosan mit jelent, azt nehéz megmondani. Sokan úgy lesznek koronások, hogy nem kerülnek be a hivatalos fertőzöttek közé, mert otthoni tesztet végeznek vagy egyáltalán nem végeznek tesztet. És nem segíti a tájékozódást az sem, hogy a koronavírus-oldalon május óta nem közlik, hogy hány hivatalos tesztből találtak pozitív eseteket.

Több koronavírusos beteg halt meg a múlt héten (32), mint az ezt megelőzőn (23). Ugyanakkor a kórházban lévő covid-fertőzöttek száma tovább csökkent 232-ről 197-re. Lélegeztetőgépen 6-an vannak (7-en szorultak mesterséges lélegeztetőre egy héttel korábban).

Az oldalon azt írják, hogy „a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt július második hetétől már csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól. Jelenleg a kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással vagy péntekenként reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is. A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.