Dollármilliárdokat veszít a Tesla két új gigagyára

gazdaság
2022 június 23., 16:20
comments 3

Dollármilliárdokat veszítenek a Tesla új német és amerikai gyárai az akkumulátorhiány és a szállítási problémák miatt, mondta el Elon Musk egy interjúban. Az üzletember „gigantikus pénzégetőknek” nevezte a berlini és a Texas állambeli austini gyárakat. Azt mondta, rengeteg a költség, az output viszont szinte semmi.

Musk szerint a két idén nyitott gigagyár küszködik azzal, hogy növelje a termelését. Az austini üzem jelenleg nagyon kevés autót állít elő, részben azért, mert az akkumulátorokhoz szükséges néhány alkatrész egy kínai kikötőben ragadt, ahonnan „nincsen, aki elszállítsa”.

Kína továbbra is ragaszkodik a zéró-covid politikájához, a lezárások és korlátozások pedig súlyosan érintik a gyártókat, főleg, hogy a Teslának egy hatalmas gyára üzemel Sanghajban. Musk azt mondta, ebben a gyárban hetekre szinte teljesen leállt a gyártás a járványszabályok miatt.

Elon Musk két napja jelentette be, hogy az amerikai recesszió egyre erősödő kockázata miatt a Tesla fix béres alkalmazotti létszámának 10 százalékos csökkentésére készül a következő három hónapban. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.