Kirúgja a Honvédség a katonát, aki meg akart erőszakolni egy várandós nőt Miskolcon

nők elleni erőszak
2022 június 23., 07:53
comments 6

Szerdán derült ki, hogy Miskolcon egy szerződéses katona próbált megerőszakolni egy hazafelé tartó nőt. A 24.hu arra vonatkozó kérdésére, hogy felfüggesztették vagy kirúgták-e a szexuális erőszakkal gyanúsított férfit, a Honvédelmi Minisztérium azt válaszolta:

a katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntető eljárást folytat, a katona jogviszonyának megszüntetését pedig azonnal kezdeményezte az állomány illetékes parancsnoka.

A férfit a támadás másnapján elfogták, de tagadta a tettét. A 30 év körüli nő a terhessége 25. hetében jár, a magzatnak szerencsére nem lett semmi baja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.