A Molnál csak piaci áron kérhető kannába benzin, hatósági áron legfeljebb 50 liter tankolható az autóba

gazdaság
2022 június 24., 06:03
comments 20

A Mol a Facebook-oldalán jelentette be, hogy június 24-étől a kutakon 50 litert lehet maximum tankolni hatósági áron, aki pedig kannában vinne benzint, annak csak piaci áron adnak.

„Kis nyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagy nyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5–7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes” – írják.

Amennyiben a vásárlók az autó üzemanyagtartálya mellett „külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni”.

Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyagtartályába, és kannába is enged magának benzint, akkor a tankolás teljes mennyiségéért a piaci árat kell fizetni. Ezt biztonsági kamerákkal ellenőrzik. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.